неделя, 24 май 2009 г.

Върви към мощната Просвета!

Бях на манифестация по случай 24ти май. Дискретно се пласирах на втора линия, което ми позволи да обслужвам необезпокояван алергичния си нос, да намигам на дефилиращите абитуриентки и да наблюдавам две смешни бабички пред мен, издържани в тъмносини тоалети на ситни бели точки. Прасците на едната приличаха на железопътната карта в областта Рур, докато другата впечатляваше само с импозантните си зелени сандали. Двете обаче привличаха вниманието най-вече с черните си мъжки чадъри, които вятърът беше обърнал наопаки и които се въртяха наляво-надясно със синхрона на радио-телескопи от Ню Мексиканската пустиня, в зависимост от обектите, събудили интереса на бабичките.
Приятна манифестация беше.

8 коментара:

lindyhopper каза...

О, пресвещени старини! Пак добре, ако само чадъри износват от покойните си съпрузи...:)

Облачето каза...

Що бе, не е задължително съпрузите да са покойници! Може би мързела, в този красив неделен ден, е взел превес в сърцата им и само техните чадъри са отишли да почетат празника! ;-)

lindyhopper каза...

От епидемиологична гледна точка по тези географски координати дамите са по-дълголетни от господата и често можеш да срещнеш характерни възрастни представителки на цитираната популация, облечени с демодирани мъжки ризи или панталони. Последните се пристягат към снагата с подръчни материали от тип колан от рокля. Не се ангажирам да идентифицирам други по-дискретни части от облеклото и аксесоарите.
Позволявам си по-горните редове само защото всички сте убедени в безкрайната ми симпатия към обектите на гериатрията.

Стоян каза...

о+хн#@ая1:"ap"V&%8g$$!!!

Яко, даже и на мен ми се зави свят! Това откъс от световноизвестната ти статия в нАучното списание ли е?:):)

lindyhopper каза...

@Стоян
Не, забележи, че не се споменават прасета и мезета. Предполагам, че изказа се явява страничен ефект от напрежението около двубоя Lumping vs Splitting. Сега разбирам и защо се отделя цяла страница с благодарности към подкреплението.

Облачето каза...

О! Някои имат статия? При това за прасета и мезета! Не е ли редно авторите да почерпят поне с мезета? ;-)

lindyhopper каза...

В едната тема бира, в другата - мезета...!

Облачето каза...

Няма проблем!
:-P