неделя, 8 април 2012 г.

Мачът на звездите 2012 с участието на Денис Родман


В това заглавие всяко от съществителните може да бъде предшествано от „т.нар.” и да бъде спазена фактологията. Мачът не беше баш мач. Всеки знае, че такива срещи са по-скоро шоу и забавление, а не толкова мач. Защита почти няма, нарушения също. Това се прави с цел постигането на по-атрактивни изпълнения и по-висок резултат. На тазгодишния български мач беше постигната резултатност като от обикновен мач в NBA, с разликата, че нашият беше в пъти по-скучен. Участниците изглежда бяха излезли само да се поразтъпчат и да разкарат петъчния махмурлук. Недостатъчен брой хитри пасове и зрелищни отигравания, почти пълна липса на атлетизъм, нула игри с публиката, съдиите и треньорите. Претупан набързо конкурс за забивки, в който един от титулярите така се беше разплул, че не успя да забие нито един от трите си опита. 

„Звездите” си бяха познатите ни муцуни главно от Лукойл, които падат от всеки чужд отбор, срещу когото излязат. Добро впечатление като че ли направиха само Арън Харпър като цяло и Бранко Миркович със стрелбите от тройката. „Звездата” Родман спокойно можеше и да не се споменава, защото не направи нищо, а само се търкаляше по меката мебел около игрището. Раздаде няколко автографа на дечурлигата, не благоволи да хвърли ни една топка, нито да потича, нито да каже барем две любезни думи и да благодари за поканата. 

Коментар на срещата нямаше, което като се замисли човек беше добре, защото, ако алтернативата са дивотиите на триото титани на баскетболната мисъл Кедъра, Манченко и Матакиева, и направо щех да се пречупя и да го ударя на рев. 

Най-хубавите моменти от цялото мероприатие бяха атрактивните забивки на едни момчета с трамплини в паузите и мажоретките на Еврофутбол. Може и да не съм го казвал, но ще повторя - мажоретка, която не може да прави салто, не е никаква мажоретка, а обикновена кльощава медуза.

1 коментар:

Анонимен каза...

"И не се натъжавайте ако първоначално по вас полепва повече боя отколкото по стената!"

Догодина ще бъде по-добре! А тази ще я сложим в графата калпави, непрофесионални експерименти!

*Билетите бяха скъпи спрямо средните доходите на българина - залата остана наполовина празна!

*Организацията беше слаба - хората останаха недоволни!

*Участниците явно не се чувстваха лично ангажирани - зрителите се обидиха!

За щастие аз не гледах "събитието" и запомних деня с много хубавини и добрини ;)

- Видях се с цял отбор приятели юнаци;
- Запознах се с една светла и добра девойка;
- Получих неочакван и несимволичен дар от Съдбата в размер 38 лв. в подкрепа на каузите: "Да подкрепим четенето!" и "Да подкрепим българската песен и изкуства!" - заклевам, че ще ги вложа до стотинка по предназначение;)
- Видях началото на Великденският фестивал в Борисовата градина;
- Изпих чаша хубаво домашно вино;
- Изпратих Лазаровден и посрещнах Цветница в компанията на приятели, по стара Тракийска традиция и плаках и се смях заедно с тях ;)

Изобщо цял ден се веселихме: "Живот глупешки, живот човешки - ЖИВОТ!!!"

Догодина пак ;)
...........................
Способностите не са привилегия, а отговорност!!!
...........................
Горан
Goran.blog.bg