петък, 22 март 2013 г.

За хората, които си карат колите без да си палят фаровете. Аман от идиоти, vol.1

Има два варианта:
а) тези хора са заплеси, които по принцип искат да шофират с включени светлини и обикновено го правят, но сега са забравили. Предимно пенсионери, но и други с къса памет.
б) тези хора са простаци, които не знам какво си въобразяват, че печелят, но умишлено не си включват фаровете. Дребни или по-едри тарикати.

При условие, че всички трябва да се движат със запалени фарове и това е правилото, автомобил без светлини се превръща в призрак. Окото свиква да очаква, че ако на пътя има кола, тя ще свети насреща ти. Да, ама не. Тогава изведнъж започват да изскачат отникъде разни фантоми, които имат претенциите да са също участници в движението наравно с теб. Какво можем да направим, за да ги принудим за тяхна и наша безопасност да се движат както си му е редът? Нищо. Колкото и да го мисля, пак е нищо. А бройката им се увеличава. Аман от идиоти.

Почти същите разсъждения важат и за тези, които не дават мигач, когато завиват, а ние, останалите шофьори, които участваме в движението, телепатически трябва да долавяме какво са си намислили и да ги спасяваме от самите тях.

2 коментара:

Магарето каза...

Не се нервирай! Както ти писа веднъж, ако беше с по-дебел врат и караше джип нямаше да ти пука от такива - работи в тази насока! ;-)

Искам обаче да допълня категориите с една, която особено много ми лежи на сърцето - тези с по един работещ фар! Забелязала съм, че карат обикновено нощем. Вероятно за да не ги забележи някой ;-)

Стоян каза...

Права си, по-дебел врат засега не ме изкушава, но нищо не ми пречи да си купя един джип. Дори искам!:)